Przepisy

forma makaronu stopień trudności czas przygotowania
Kolanka z twarożkiem i orzechami
kolanka
30 min.

1 opakowanie kolanek SORETNI
180 g twarożku (ricotta)
150 g pomidorów koktajlowych
2 łyżki rozdrobnionych orzechów włoskich
60 g parmezanu
20 g masła
kilka łyżek mleka
2-3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Zmiksuj twarożek z mlekiem na gładką masę. Dodaj  szczypiorek i wymieszaj. Roztop na patelni masło i delikatnie przyrumień na nim posiekane orzechy. Dodaj pomidory koktajlowe pokrojone na pół i duś około 5 minut.

Ugotuj makaron al dente. Wymieszaj na patelni z sosem. Dodaj  twarożek i dobrze wymieszaj. Posyp parmezanem. Podawaj gorące.