forma makaronu | stopień trudności | czas przygotowania | |
---|---|---|---|
Kolanka z twarożkiem i orzechami |
kolanka |
30 min. |
1 opakowanie kolanek SORETNI
180 g twarożku (ricotta)
150 g pomidorów koktajlowych
2 łyżki rozdrobnionych orzechów włoskich
60 g parmezanu
20 g masła
kilka łyżek mleka
2-3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
Zmiksuj twarożek z mlekiem na gładką masę. Dodaj szczypiorek i wymieszaj. Roztop na patelni masło i delikatnie przyrumień na nim posiekane orzechy. Dodaj pomidory koktajlowe pokrojone na pół i duś około 5 minut.
Ugotuj makaron al dente. Wymieszaj na patelni z sosem. Dodaj twarożek i dobrze wymieszaj. Posyp parmezanem. Podawaj gorące.